NOĆI ARHITEKTURE x Copenhagen Architecture Festival
29.03.2018. Kino Meeting point u 20.00h

Nakon fantastičnih Dana arhitekture koji se završeni 19. septembra, nastavljamo sa događajima u kojima će uživati svi arhitekti i ljubitelji arhitekture.

Nakon kratkog odmora, tim Dana arhitekture Sarajevo u saradnji sa Copenhagen Architecture Festivalom organizuje novi događaj! U zgradi Olimpijskog muzeja, u petak 8.10. u 19:00h, održaće se oktobarske Noći arhitekture. Kao dio obiježavanja godišnjice rada, Olimpijski muzej Sarajevo će u toku vikenda otvoriti svoja vrata za sve posjetioce.

Program Noći arhitekture započinje premijerom filma ‘Another type of knowledge - a portrait of Dorte Mandrup’ koji je nastao kao rezultat razgovora sa jednom od najuticajnijih figura skandinavske arhitekture. Film je portret danske arhitektice i istražuje uslove i prirodu današnje arhitekture, sintezu mjesta i historije, materijalnosti i skulpturalnosti i dosljednu artikulaciju savremenosti. Saznajte ko je Dorte Mandrup, koji je njen pristup arhitekturi i zašto rad njenog studija privlači sve više pažnje međunarodne arhitektonske zajednice.


Program će se dalje nastaviti dokumentarnim filmom ‘Symmetries’ premijerno prikazanim na Venecijanskom Bijenalu 2021. Film u produkciji Dana arhitekture i Francesca Degl’Innocentija istražuje Sarajevo kroz priče i projekte tri generacije sarajevskih arhitekata. Kao dio saradnje sa paviljonom Italije, film traži odgovor na temu ‘Resilient communities’.

Pozivamo vas sve da nam se pridružite na Noćima arhitekture i zajedno sa nama istražite Dorte Mandrup, Sarajevo i sadržaje Olimpijskog muzeja! Više informacija možete pronaći na našem facebook (https://www.facebook.com/dani.arhitekture) i instagram profilu. (https://www.instagram.com/daniarhitekture)

* Noći arhitekture su COVID-siguran događaj koji će se održati prema mjerama i uputama Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Broj posjetilaca je ograničen u skladu sa važećim mjerama.
*Tokom 8. i 9.10 ulazak u Olimpijski muzej BiH je besplatan, radno vrijeme muzeja je 09:00-23:00h.

Sve dodatne informacije i eventualne promjene u programu, pratite naše instagram, facebook, linkedin i youtube profile.

PRETHODNE NOCI ARHITEKTURE: