.

NAZIV RADA:

Welcome to the world of fun

Ime i prezime: Tamara Grujić, Aleksandra Panić

Država: Srbija

Grad:  Novi Sad

 

Kratka biografija:

TIM 3843
- studentkinje III godine arhitekture na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu
- demonstratorke na prvoj godini iz predmeta: Uvod u arhitektonski dizajn 2
- pohađale stručnu praksu u DaNS-u i učestvovale u realizaciji kataloga za 20. Salon arhitekture u Novom Sadu
- učesnice fakultetskih izložbi iz predmetnih projekata
- hobi: izrada kolaža i ilustracija u oblasti arhitekture i šire

Opis rada

Kolaž 1: Error 404:Dining room not found
Brz tempo života prouzrokovan rapidnim razvojem informacionih sistema diktira ljudima da osnovne potrebe ostvaruju na druge načine, pa tako dolazi do brisanja granica između javnog i privatnog. Carstvo uslužnih delatnosti prouzrokovalo je zavisnost od modernih sistema koji odgovaraju na naše potrebe na brz, jednostavan i jeftin način. Tako se dovodi u pitanje da li nam danas uopšte trebaju pojedine stambene jedinice ili pak bela tehnika bez kojih je do nedavno život bio nezamisliv?

Kolaž2: Valencia: 78, Saturation: 12
Virtuelni prostor kao nadogradnja realnog, tema je kojom se bavi ovaj kolaž. Pod snažnim dejstvom društvenih mreža gde korisnici sami kreiraju svoj sajber identitet i mikrokosmos, postavlja se pitanje: Kakva je onda stvarnost zaista i koliko se ona razlikuje od sveta provučenog kroz filtere?

Kolaž 3: Don't worry. Someone is always watching.
U modernoj, heterogenoj strukturi gde preovladava izuzetna dostupnost informacija, stiče se utisak da su ljudi bliže jedni drugima više nego ikada, a da prostor u kom egzistiramo savršeno odgovara na sve naše potrebe i želje. Postavlja se pitanje da li je ovakav kontinuirani prostor produkt spontanog razvoja ili je pak neprestano pod budnim okom i nečijom kontrolom? Da li se čovek zaista oseća slobodnim u današnjem okruženju?