.

NAZIV RADA:

Kontinuirani proces

Tim: Istraživački centar za prostor

Ime i prezime: Igor Kuvač, Isidora Karan, Milana Stijak

Država: BiH

Grad:  Banja Luka

 

Kratka biografija:

Istraživački centar za prostor je neprofitna organizacija koja okuplja profesionalce, istraživače i studente, kreativce i entuzijaste. Bavi se istraživanjima iz oblasti arhitekture i urbanizma na prostoru Bosne i Hercegovine, te promoviše vrijednosti urbanog i arhitektonskog prostora uz očuvanje njegovog kulturnog identiteta i podizanje svijesti o značaju i potencijalima. Zalaže se za afirmaciju održivog prostornog razvoja, te očuvanje i unapređenje urbanih i ruralnih sredina.

Opis rada

Kontinuirani enterijer iz kontinuranog procesa stvaranja. je zakon klasične urbanizacije: kontinuirani proces (akcija) = kontinuirani enetrijer (reakcija). Odgovor na temu izložbe “kontinuirani enetrijer” jeste kontinuirani proces stvaranja – na ličnom, kolektivnom, društvenom i geo-političkom nivou – kroz koji kontinuirani enetrijer nastaje. proces stvaranja kao polu-materijelni oblak ideja, dogadjaja, situacija i želja koji se prepliću u međuprostoru “ni na nebu ni na zemlji” i projektuju u pejzaž koji se konstantno menja. Proces kao oblak je kompleksna, porozna i dinamična struktura.
Instalacija oblaka simulira kontinuirani proces stvaranja, kroz koji ucesnik izložbe, kao jedan od mnogobrojnih aktera procesa prolazi fizički, doživljava ga u odnosu na svoje prethodne doživljaje različitih prostora i projektuje ga u neke buduće.