.

NAZIV RADA:

Arhiv praznine

Ime i prezime: Tea Ivković

Država: Hrvatska

Grad: Zagreb

 

Kratka biografija:

Tea Ivković rođena je 1992. godine u Zagrebu. Maturirala je 2011. na grafičkom odsjeku Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i iste godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij Grafika na Akademiji likovnih  umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Zimski semestar akademske godine 2014./2015. provodi na Latvijas Mãkslas akadémija, studirajući kao Erasmus stipendist. Diplomski studij Grafika završava 2016. godine u klasi Mirjane Vodopije.
Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama, radionicama i likovnim kolonijama. Članica hdlu-a od 2016. Dobitnica je nekoliko priznanja za rad: 2012. godine Pohvala Akademijskog vijeća alu za rad tokom akademske godine 2011/2012, isto priznanje dobiva i 2013. godine; 2015. godine dobitnica je Posebne Rektorove nagrada za sudjelovanje u izvedbi opere Borisa Papandopula Madame Buffault.
Realizirala dvije samostalne izložbe pod nazivom "Rad o radu" u Galeriji Šira 2016 i "Arhiv praznog" u Galeriji SC 2017

Opis rada

Rad se sastoji od mogućnosti opisa interijera ili eksterijera putem transparentnog materijala folije za prekrivanje namještaja koji bi po prilici bio napušten ili zaštićen od utjecaja vremena. Također dobrim djelom i mentalni prostor 0 i praznine koje treba označiti i ispuniti.

Mogućnost napuštanja i zaštite objekata time i njihova silueta biva pokazatelj arhivirane praznine u pokušaju opisa objekata kao što su stol, stolica, krevet, trosjed i ormar. Ideja je mogućnost dizajniranja.