Pecha kucha

Pecha Kucha je sastavni dio DANA ARHITEKTURE od 2015. godine, prvenstveno zamišljen kao dio programa u kojem pozivamo studente da izlože svoje radove, a ove godine proširio se i na mlade arhitekte do 35 godina starosti.

U okviru Pecha Kucha-e na Danima arhitekture 2017 svoje radove prezentovat će kandidati odabrani DAKonkursom. Studenti i mladi arhitekti pozvani su da odgovore na ovogodišnju temu - Kontinuirani enterijer, i prikažu svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti.

Prijavljeno je 28 radova iz 8 država, a stručni žiri u sastavu: Idis Turato, Tadej Glažar, Ana Dana Beroš i Gorica Mehić, odabrao je 8 najboljih radova, čiji autori će radove prezentovati na Pecha Kuchi, 18.05. u okviru Dana arhitekture 2017. Prema odluci stručnog žirija, nagrađeni radovi su:

1. Prošlost nas ne zanima, autor: Dragan Strunjaš / Srbija
2. Villa Roza, autorica: Lana Stojićević / Hrvatska
3. A-casa, autori: Alexandra Berdan, Adriana Gheorghiescu, Tiberiu Teodor-Stanciu, Oana Codru, Ramona Costea, Oana Frunză / Rumunija
4. Bad terri(s)tories, autorica: Nataša Janković / Srbija
5. Telearhitektura, autorica: Vanda Trifunović / Hrvatska
6. Haliç Tersanesi, autorica: Zerina Džubur /Austrija
7. Paleotopija 2016, autor: Filip Pračić / Hrvatska
8. Piramide u Gizi, autori: Bruno Lang-Kosič, Iva Mandurić, Lea Mioković, Vili Rakita / Hrvatska

Pravila prezentovanja su: 20 slika x 20 sekundi. To znači da se ideje prezentiraju na 20 slajdova od kojih svaki traje 20 sekundi. Ovo prezentaciju čini vremenski ograničenom i dinamičnom.