.

NAZIV RADA:

A na Trebeviću

Ime i prezime: Filip Drndarević

Država:Austrija

Grad:  Grac

 

Kratka biografija:

Filip Drndarevic rodjen 1991. godine u Uzicu

  1. godine zavrsio osnovne studije u Beogradu
  2. godine zavrsio mastur studije u Gracu
  3. godine radio u gradjevinskom birou BS-Baupartner u Gracu

Trenunto radim u firmi MABELA-Bau u Gracu gde i zivim

E-Mail: f.drndarevic@gmail.com

Opis rada

 

Naziv projekta:

 

A na Trebeviću

 

Ideja projekta je da se kroz razlicite sadrzaje na neki nacin ostvari neverovatan potencijal koji sadrzi bob i sankaska na Trebevicu. S obzirom na to da se staza nalazi u neposrednoj blizini obnovljene gondole koja vodi od Sarajeva do Trebevica, ovaj prostor po prirodnom sledu dogadjaja mora se sve vise razvijati.

Projekat treba da predstavlja „kontrolora“ razvoja ovog prostora usled sve veceg prisustva ljudi ali i da podstakne kreativnost posetilaca. Novim sadrzajima bi se privuklo dosta novih posetilaca raznih ciljnih grupa cime bi se oopravdala i ekonomska isplativost ovog projekta.

Na startu staze koji se nalazi nedaleko od izlazne tacke novoobnovljene zicare predvidjeno je da se nalazi kulturni centar ovog prostora sa muzejem, info centrom, obnovljenim tribinama (bioskop na otvorenom, predavanja na otvorenom itd.), street art centrom itd.

Staze bi se koristile zimi za sankanje, dok bi se leti koristile za ekstremne sportove. Korito staze je predvidjeno i za street art umetnike gde bi se mogle organizovati izlozbe i okupljanje umetnika.

Na pocetku svake staze kao i na kraju poslednje predvidjeno je da se nalaze planinarski domovi. Planinarski dom bi mogao da ima vise namena, kao sto su restoran, kafic, prenociste itd. Planinarski dom se nalazi direktno iznad staze i na stazu se moze pristupiti direktno sa trema ovog objekta. Saobracaj na stazi bi morao biti elektronski kontrolisan na tackama gde se nalaze planinarski domovi. Ovi objekti su takodje povezani sa sadrzajima gde staza kroti prirodu i pravi ogradjeni odnosno kontrolisani prostor kao sto su tacke 3, 6 i 8 (videti mapu). Staza po potrebi moze funkcionisati i u celosti.

Stazom ogradjeni prostori imaju potencijal da funkcionisu kao komercionalni sadrzaji kao sto su: avantura park za decu, teretana na otvorenom, paintball teren itd.

Ceo prostor bob i sankaske staze je predvidjen da privuce siroku populaciju zbog kulturoloskih, sportskih, rekreativnih i zabavnih sadrzaja za sve generacije.

Novi objekti planirani su u stilu planinskih kuca i metaforicki predstavljaju mostove na reci koji spajaju dve obale, dva entiteta i sluze kao mesto nekog boljeg susreta.

GRAFICKI PRILOZI: